Ráno jsme pohodlně vstali, zveřejnili jeden článek a lehce naplánovali, co dnes. Mše je kousek, v 9 hod. V daném kostele jsou ten den ještě 4 mše, ale ty jsou všechny španělsky. Do kostela jsme dorazili na minutu přesně, ale místní si očividně dávající na čas. Všichni jsou černí nebo tmavě hnědí, snad krom pana faráře a nás. Je tu ale návštěva, kněž z Filipín pracující jako misionář v Peru. Lektorům ani návštěvě není moc rozumět, ale mše je pěkná, klasicky "černošsky" zpěvná.



Po mši Dáda už asi po osmé navrhla, že by bylo fajn koupit si klasický americký donuty. Prý kvůli mě, abych ochutnal. Byť moc nestíháme, nechal jsem se tedy velmi rád přesvědčit. Zajeli jsme do nějakého obchůdku podle Googlu. Vybral jsem od každého druhu 1, tj. 7, ale pán mě přesvědčil, že když koupím 12, bude to výhodnější. Ale jeho angličtina byla horší než moje, takže kdoví... Na 6 jsme si pochutnali, dalších 6 zbývá na zítra :-)



Po té jsme nějak progooglil, kde je tu pěkná pláž, respektive jsme vyrazili k té nejblizší. Původně jsme chtěli parkovat naplaceném parkovišti, které jsem hodil do navigace, ale kousek předtím bylo možno parkovat zdarma na ulici. Sic jsme pak 10 minut šli, ale trefili jsme pěkně. Před námi stála obrovská pláž, s promenádou, pod ní cyklostezkou, a pak přes 50 metrů pláže k vodě, do šířky nepočítaje. A navíc molo, které tu široko daleko bylo asi jediné. Na něm byl pěkný výhled a kavárna. Konal se tu zrovna finish nějakých závodů. My se pak i ošplouchli ve vodě, ale jen nohy. Dost jsme přemýšleli, jestli se nevrátit pro plavky, ale a) Dádě bylo zima b) mně se samotnému nechtělo c) nejtepleji nebylo d) neměli jsme čas. Tak tedy jen ty nohy.

To už bylo po 12, tak jsme raději zase frčeli. Dnes nás odpoledne čekal Hollywood. Tam jsme dojeli po hodince, a opěz po cestě k parkovišti jsme zaparkovali v bočních ulici. Opět jsme šli ale trochu dýl. Naštěstí jsem si do navigace uložil pozici auta. Jinak bych ho asi pak nenašel. Navštívili jsme tedy onen slavný chodník, kde bylo moře lidí. Taky jsme navštívili divadlo, kde se předávají oskaři. Bohužel jen půlhodinový prohlídka stála $22 za jednoho, a to jsme nesměli fotit, protože se tam zrovna řešil Americky X-factor. Ale kdo z vás už viděl sál s veškerou dekoraci pro americký X-factor...!!! Každopádně sál nevypadal vůbec velice, v podstatě Janáček v Brně by se tomu počtem míst určitě zvládl vyrovnat. Míst prý 3300?

Nic moc ale tu zajimavého nebylo. Takže jsme to celé o půl páté ukončili a začali se vracet k autu. Chtěli jsme se někde naobědvat, ale Pizza Hut, kterou jsme si plánovali, vypadala draze a navíc nebyla s refillem pití, takže jsme vlezli zase do Subwaye. Malá odbočka: nejvíc v Americe není Mc'Donald, nebo snad KFC, nejvíc je tu Subway, aspoň v té části, kde jsme my. Je opravdu opravdu všude, i v těch největších dírách. Kdo nezná - jedná se o bagetárnu, kde si v podstatě nadiktujete, co vám do ní mají dát. Velký dlouhý bageta stoji cca $8, my si z ní většinou v pohodě oba najíme. Žaludky tu máme vcelku zcvrklý, hlavně tím nepravidelným jezením, pač není čas a příležitost. Po Subwayi je tu nejvíc Burger King, pak Mc Donald, a sem tam Starbucks a ještě míň KFC. Pizza Hut je tu taky dost, ale tu jsme teda taky nezkusili. Jo, a tady v Subway jsem taky provedl check-in a výběr sedadel. Sedíme s Dádou ve dvojce, sami, na konci letadla. Snad to bude ok :-)


Po jídle jsme se vypravili na nákupy, tedy se zajížďkou k nápisu Hollywood. K němu vede dost málo uliček a museli jsme se motat. Docela i odrazovali cedelemi, že se tam tudmi nedá jet. Nakonec se nám podařilo pod nápis opravdu dojet :-)

Ohledně nákupů: včera jsem vyhledal velké nákupní centrum, což tady není jeden barák, ale víe obchodů vedle sebe, takový velký komplex. Parkoviště je placené, tedy celý dům. Mno, trochu zklamání, jsou tu jen luxusní snačky a obecně je to tu dost drahé. Třeba rifle tu pod $70 nebyly, pokud teda nepočítáme obskurní věci v absolutním výprodeji, které občas obchody ve svém rohu měly. Koupili jsme tedy Dádě mikinu Gap k svátku a už to zabalili. Do našeho posledního motelu to bylo jen 30 minut cesty. Kufry musíme finálně zabalit a zítra už jen drobnosti a tradá dom. Těšíme se.

Naše poslední ubytování je přímo ve čtvrti Hollywood.


 

Ubytování: Hollywood Travelodge