Dáda zaspala, repsektive zaklapla budík a spala dál. Mini snídaně v hotelu, ale lepší, než pořád ty tousty, byť ty jejich sladkostí už teda by taky mohly přestat. Jedeme zase zpět do Joshua Tree National Parku. Joshua se to jmenuje po stromu, který tak podivně roste k nebi, jako by vzpínal ruce jako biblický Jozue. Objíždíme Dádiny oblíbené kaktusy a pod.

O půl dvanácté máme hotovo, ohříváme na parkovišti u Visitors Centra (to je tentokrát ve městě) dvě z 3 posledních konzer (takové polívečky) a vyjiždímě směr Los Angeles.

Auto má ujeto 11111 mil. Přebírali jsme s 6500.

Cesta 2 hodiny vzala, a nakonec ještě víc, protože byly zácpy. Nakonec se mi podařilo zaparkovat na dobrém místě v centru na nějakém parkovišti, ale je to prostě brutální improvizace to řízení tady. Dnes jsme jel tedy opět v 6proudé dálnici v jednom směru! Vydali jsme se na obhlídku Downtown - radnice a koncertní sál, ale nic moc jiného tu prakticky není. Pár mrakodrapů, knihovnu, historickou uličku mexičanů (v podstatě taková Vietnamská tržnice), mrkli jsme na hlavní nádraží. Výhled z radnice není o víkendu otevřen, stavíme se tu tedy ještě v pondělí dopo. Po cestě jsme dostali dost velký hlad, tak jsme opět skočili do Burger Kingu, tentokrát klasické poctivé menu. (Whopper, sm fries, sm drink). To se stalo naší večeří.

Magistrát, chcete-li, radnice.


U auta jsme pak byli po 6 hodině a vyjeli do našeho dnešního motelu, lehce na jih, ale v předměstí; 20 minut cesty, pokud nebudete na dálnici dělat zmatky jako já. To prostě jedete a najednou 2 pruhy z 6 se stanou exitem. Těžko se reaguje, když jste uplně vpravo. A takto tu to chodí. Většinou jezdím v pruhu uprostřed. Tj. 1-2 ode mě vlevo, 1-2 vpravo.

Ubytko je v takové drsnější čtvrti, ale jinak je to vevnitř pěkné. Začali jsme uklízet zadní sedadla v autě, už to byla hrůza. Moc pěkně jsme to vycídili. Taky jsme vzali všechny kufry a přebalili je už. Já dělal taky přes hodinu pořádek v mapách a značil do nich, kde jsme byli, než to zapomeneme. Nakonec zítra nepojedeme do Aqua Parku, jak jsem moc chtěl, ale mrkneme na Holywood, který jsme bohužel dnes nestihli a taky na nákupy, o čem tu Dáda už dlouho básní. V pondělí dopo se pak mrkneme na radnici na vyhlídku, která je o víkendu zavřená. A pak nám to už bude končit - že to ale uteklo. Na druhou stranu, už jsme fyzicky i psychicky unavení.


 

Ubytování: Tropicana Motel