Dal jsem budíka na 7, kdy jsem si prošel Twitter a zhodnotil, že nemá cenu vstávat. To stejné v 8, a pak o půl deváté jsme už vzbudil i Dádu, která nevěřila, že je den - závěsy byly kvalitní. Z LA jsme vyrazili opět zpět na Hoover Dam, která je vč. jízdy přes město cca 40 minut vzdálená. Tam jsme se prošli po mostě a ještě dojeli na krásnou vyhlídku na jezeru.



Jeli jsme zpět autem přes LV a zamířili k dalšímu cíli - historickému těžařskému městečku Calico - to byly další 3 hodiny cesty. Tam jsme dorazili po 2 hodině. V autě jsme opět papali toustíky. Calico jsme za hoďku prošli, včetně prohlídky a průchodu šachtou.



Byla to drobná zajížka, ale určitě za to stála, konečně jsme viděli něco jiného než NP nebo nehistorická města. Pokračujeme do Joshua Tree National Park. Další hodina a půl cesty a dorážíme tam až kolem 17h. No, a protože jsme hladoví, dali jsme na tip naší knížky/průvodce a zašli do místní typické restaurace. Já si dal místní burger, Dáda quesadilu, nebo jak se to píše, a kolu. Jídlo bylo drahé standadně, ale že za zředěnou kolu dáme každý přes $5, to nás trochu vzalo :(

Do NP tedy vyrážíme napapaní v 6 hodin večer, coz je prostě pozdě. Projeli jsme pár vyhlídek. Navíc mi přichází mail, že mi zrušili rezervaci hotelu. Volám tam, ale moc zase neruzumím, prý za to může Booking.com, že nemám prachy na kartě. Kontroluju, mám, ale už na ně kašlu, bylo to trochu levnější, ale dál a objednávám ubytováni tady.

Ještě jsme se po NP stavili do obchodu pro nějaký sladký pití - to nám dost mizí. Je to naše energie :-)) A taky banány, jíme teď i víc ovoce, než sušenky. Na ubytování jsme dojeli před 9h, moc pěkné a totálně jsme padli. Motel je to fakt moc krásný. I bazének, ale na to není čas. Od zítřka nemáme program moc vymyšlený, ikdyž máme dost nápadů, takto teď bude improvizace.


 

Ubytování: America Best Value Inn and Suites - Yucca Valley